De beste manier om je libido te verhogen

De beste manieren om je libido te verhogen

De letterlijke betekenis van libido is: “De mate waarin een man of vrouw naar seksuele activiteit verlangt”. Onder deze activiteiten vallen een aantal soortgelijke benamingen zoals: lust, verlangen en begeerte. Het verlangen naar seks of intimiteit varieert van persoon tot persoon. Een langere tijd geen zin in seks hebben is uiteraard geen probleem maar kan dat uiteindelijk wel worden. Veel relaties lopen uiteindelijk op de klippen omdat er een verschil is in het libido gehalte.

In dit artikel vind je de meest effectieve manieren om je libido te verhogen.

Oorzaken van een laag libido

Om tot een oplossing te komen is het verstandig om eerst na te gaan waar de oorzaak van het probleem zit. Wil je je libido verhogen is het dus noodzakelijk om te kijken naar bepaalde factoren die hier een negatieve invloed op hebben.

Een gebrek aan zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan een grote invloed hebben op de mate waarin iemand verlangt naar seksualiteit. Zodra je ontevreden bent over je lichaam dan heb je ook minder zin in seks. Onzekerheid binnen een relatie kan er ook voor zorgen dat je seks, bewust of onbewust, probeert te vermijden. In sommige gevallen kan het hebben van een nare of traumatische ervaring in het verleden doorvloeien naar een gebrek aan libido. Het is verstandig om nooit tegen je gevoel in te gaan. Ga dus niet tegen je gevoel in vrijen met je partner. Het is belangrijk dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt met je partner, of eventueel een therapeut. Er over praten is een belangrijke eerste stap in het process om je libido te verhogen.

Stress

Een hoog stress level vormt een van de meest voorkomende belemmeringen voor seksualiteit en libido, zowel bij mannen als vrouwen. Mensen die een druk werkschema hebben kunnen zich vermoeid voelen en daardoor minder zin in seks hebben. Soms is dit iets tijdelijks en dan hoeft het geen probleem te zijn. Mocht je langere periodes van stress ervaren gecombineerd met een laag libido is het verstandig om na te gaan wat de grootste stress veroorzakers zijn in jouw dagelijkse leven. Uit onderzoek is gebleken dat stress en angst kunnen leiden tot een verminderd libido en het een van de meest voorkomende redenen is voor erectiestoornissen.


Prestatiedruk

Je gemoedstoestand is een grote factor in het vermogen om opgewonden te raken. Zodra je met iemand bent die je lief hebt, of seksueel aantrekkelijk vindt, kun je door je zorgen te maken of je je partner kunt bevredigen, het onmogelijk maken voor jezelf om juist dat te doen. 

Zodra je gestresst bent zullen je bloedvaten vernauwen en zal het lastig tot onmogelijk zijn om een erectie te krijgen of te behouden. Zelfs mannen die normaal gesproken altijd een hoog libido hebben zullen erge moeite ervaren met het opgewonden raken zodra ze gestresst zijn. De meest voorkomende oorzaken van prestatieangst in bed zijn: bezorgdheid over de penis lengte, bezorgdheid over je gewicht, bezorgdheid over het kunnen krijgen van een orgasme of zorgen over of je de partner wel kan bevredigen. 

Wat kan ik doen om mijn libido te verhogen?


Libido verhogen met supplementen

Zink en Vitamine B zijn beide uitermate geschikt als supplement om je libido te verhogen. Zink draagt bij aan een goed testosteron level in het bloed waardoor je meer zin krijgt in seks. Vitamine B bevordert de bloedtoevoer naar de genitaliën en intensiveert het orgasme. 


Libido verhogen met erectiepillen

Om je libido te verhogen kan je experimenteren met erectiepillen. Let hierbij wel op dat je de juiste pillen gebruikt in de juiste dosering. Veel erectiepillen kunnen nare bijwerkingen hebben omdat er Sildenafil wordt gebruikt. In de erectiepillen van Mr. Stiff zitten enkel natuurlijke ingrediënten die jouw libido verhogen. Het gebruik van erectiepillen om je libido te verhogen is geen lange termijn oplossing.


Libido verhogen door seks 

Het klinkt gek maar door seks te hebben krijg je meer zin in seks. Het hebben van seks kan het libido op een positieve manier ondersteunen waardoor je de dagen erna meer zin hebt in seks. Hetzelfde geldt voor sporten. Na lange tijd van niet sporten is het erg lastig om de draad weer op te pakken. Echter, nadat je hebt gesport zul je merken dat het vervolgens leuker en makkelijker wordt.

Libido verhogen door te bewegen en sporten

Zwemmen, hardlopen, boksen en yoga kunnen allemaal het libido bij zowel mannen als vrouwen verhogen. Naast dat je meer zin zal ervaren in seks zal ook je uithoudingsvermogen langer zijn en zie je er beter uit! Aanrader dus! Let op, teveel sporten kan juist het tegenovergestelde effect hebben. 

Libido verhogen met de juiste voeding

De juiste voeding speelt een grote rol als je je libido wil verhogen. Zodra je gezond leeft en eet zal dit je mentale gezondheid bevorderen. Een goede mentale gezondheid heeft een positief effect op je seksuele verlangen. Oesters, Maca en rode wijn zijn een aantal voorbeelden van voeding die lustopwekkend zijn. 

Libido verhogen door minder alcohol te drinken

Zoals veel mannen weten is het krijgen van een erectie terwijl je dronken bent behoorlijk lastig. Alcohol tast het vermogen om een erectie te krijgen behoorlijk aan.

Regelmatig te veel drinken kan naast een tijdelijke erectiestoornis ook permanente schade veroorzaken. Alcohol tast je centrale zenuwstelsel aan waardoor het lastig is om aanrakingen en impulsen waar te nemen. Ook vermindert alcohol te bloedtoevoer naar je penis, hierdoor is het lastig om een erectie te krijgen.

Wij hopen dat je door het lezen van deze adviezen de juiste manier hebt gevonden om je libido te verhogen. Mocht dit niet het geval zijn dan raden we je aan om een kijkje te nemen in onze webshop! 

Groet,

Mr. Stiff

Terug naar blog