De werking van Tribulus-terrestris

De werking van Tribulus-terrestris

 


Welkom bij de Mr. Stiff Blog over Tribulus-terrestris In deze blog zullen we uitleggen wat deze plant is, waar het vandaan komt en de verschillende kanten belichten van deze krachtige plant. Er zijn een paar elementen aan deze plant die jullie hoogstwaarschijnlijk zullen interesseren. Zoals, het verhogend effect van het libido voor zowel de man en de vrouw. En daarbij is deze plant goed voor de algehele seksuele gezondheid, sportprestaties en reiniging van de organen(lever en nieren).Vandaag de dag zijn er veel populaire voedingssupplementen die we gebruiken die hun origine hebben uit de eeuwenoude geneeskunde en dan met name Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Tribulus-terrestris groeit op een groot deel van de aarde en dus werd het ook door veel verschillende eeuwenoude culturen gebruikt.

Waar is Tribulus-terrestris allemaal goed voor?

De vruchten en de wortel van deze plant worden gebruikt om een poeder van te maken wat je kan toevoegen aan je dagelijks dieet. Zoals eerder vermeld werd dit in de traditionele chinese geneeskunde veel gebruikt om niet alleen het libido te verhogen maar ook om de fysieke prestaties te ondersteunen en te verbeteren. Hieronder zal ik nu de voordelen van Tribulus-terrestris uiteenzetten:

1: De seksuele gezondheid van de Man

Deze plant is een afrodisiacum en staat op vele lijsten aan de top van herbal Viagra. In meerdere studies naar deze krachtige plant is aangetoond dat Tribulus het luteïniserend hormoon( Het heeft invloed op de leydigcellen in de teelballen. Deze cellen worden gestimuleerd tot de vorming van het hormoon testosteron) zou stimuleren, waardoor het hormoon testosteron toeneemt. Wanneer het testosteronniveau bij een man wordt verhoogt dan stimuleert dat het seksuele drang, het libido en ook nog eens de kwaliteit van de sperma van de desbetreffende man. 

 

2: Tribulus-terrestris ook voor de seksuele gezondheid voor de Vrouw


Deze plant heeft ook een positieve werking op vrouwen en dit uit zich dan dat bij de vrouw dat het de gevoeligheid stimuleert in de intieme zones en de seksuele prestaties verhoogt.

Niet alleen werkt het dus ook positief op de seksuele gezondheid, maar het kan ook de symptomen van de menopauze afzwakken en denk dan aan de emotionele cycli, de  opvliegers en de daling van de seksuele drang. Dus voor vrouwen die last hebben van deze natuurlijke kwaaltjes kunnen er eens over nadenken om dit kruid te gebruiken. Wat ook goed werkt zijn de 100% natuurlijke producten van Mr. Stiff voor zowel de man en de vrouw.

 

3: De positieve effecten op de sportprestaties van Tribulus-terrestris 

 

Dit kruid bevat hoogwaardige voedingsstoffen zoals, protodioscin. Deze voedingsstof heeft een stimulerend effect op de bloedsomloop en zorgt ervoor dat er zuurstofrijk bloed naar de spieren wordt gebracht en maakt het gebruik van eiwitten efficiënter. Daarbij activeert protodioscin de hypofyse(is een klier midden in het hoofd, onder de hersenen, die vele hormonen afscheidt). waardoor dit deel van het brein het bekende LH Hormoon gaat aanmaken en wat dus weer zorgt voor een hoger testosteron gehalte.

Tribulus-terrestris zorgt dus niet alleen voor de verhoging van het testosteron, maar ook de sport condities gaan omhoog tijdens het trainen.

4: Het positieve effect op de Organen:

In Azië wordt de vrucht van deze plant gegeten om de lever en de nieren te reinigen, daarbij worden er ook claims gemaakt dat het tinnitus zou verhelpen. Het werd ook gebruikt als mensen last van hun spijsvertering zouden hebben.

Het extract wat wordt gemaakt van de vruchten en bladeren van de Tribulus plant zou een diuretische werking(Diuretica werken vochtafdrijvend. Ze worden ook wel 'plaspillen' genoemd. Ze zorgen ervoor dat er meer vocht wordt afgegeven via de nieren) moeten hebben. Dit zorgt er dus ook voor dat de afvalstoffen sneller verwijderd worden uit het lichaam.


5:Wat zegt de wetenschap over Tribulus-terrestris

Volgens verschillende onderzoeken is Tribulus-terrestris een betrouwbare en krachtige libido booster bij ratten. Een onderzoek heeft laten zien dat er een verhoogde seksdrive is en een positief effect heeft op de erectie. In dit onderzoek werd ook toegelicht dat ze niet exact weten hoe dit kruid werkt, wel was er duidelijkheid dat dit kruid een verdichtend effect heeft op de androgeenreceptor in het brein. wat de seksdrive bij man en vrouw kan verhogen. Er zit ook nog een bestanddeel in genaamd tribulosine en dit bestanddeel zou een positief effect hebben op het hart. Dit is trouwens nog niet getest op levende dieren, maar er klinken positieve geluiden rondom dit stofje. 

In een ander onderzoek op dieren zien ze vooral de reinigende effecten van dit kruid op de nieren, lever en stress. het zou de oxidatie schade weer repareren. 


Dus als het geen positief effect heeft op het libido, dan zou het altijd nog een andere gezond effect op het lichaam hebben. dus ik zou zeggen, als u opzoek bent naar een natuurlijk middel om het libido te verhogen dan kan Tribulus-terrestris een optie voor u zijn. Het is wel van belang om als u allergenen heeft uw arts eerst te raadplegen. 


 

Terug naar blog

Reactie plaatsen