Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

In Nederland – en eigenlijk over heel de wereld – krijgen veel mannen weleens te maken met erectieproblemen. Ze hebben dus moeite met het stijf of rechtop krijgen van hun penis (een erectie). In ons land grijpen mannen daarom massaal naar erectiepillen, want dit is vaak het enige werkende hulpmiddel. Of dat is toch wat ze vaak denken. 

Gelukkig zijn er ook andere manieren om erectieproblemen op te lossen. Gezond leven kan bijvoorbeeld helpen: dagelijks voldoende bewegen, gezond eten én drinken, stoppen met roken en genoeg rusten zijn enkele voorbeelden om op natuurlijke wijze komaf te maken met erectieproblemen.

Hieronder vind je een mooie lijst met mogelijkheden om erectieproblemen op te lossen op natuurlijke wijze. Zorg bovendien voor genoeg seksuele prikkels, en je erectieproblemen zullen waarschijnlijk snel verbeteren!

 

Dieet

Beginnen doen we met één van de meest voorkomende oorzaken van erectieproblemen: overgewicht. Zwaarlijvige mannen hebben 2,5 keer zoveel kans om erectieproblemen te ontwikkelen. 75% van de mannen met overgewicht lijden namelijk aan erectieproblemen. En wat dan gezegd over mannen met obesitas (met een BMI boven de 25)? Zij lopen nog meer risico!

Wist je dat overgewicht veel meer kans op erectiestoornissen met zich meebrengt dan de natuurlijke factor leeftijd? Leeftijd verhoogt het risico op impotentie ‘slechts’ met 36%. Dat is heel wat minder dan de 2,5 keer zoveel kans om erectieproblemen te ontwikkelen bij overgewicht.

Maar hoe komt het nu dat mannen met overgewicht sneller te maken krijgen met erectiestoornissen?

Vetweefsel scheidt hormonen af die de verwijding van bloedvaatjes veroorzaken. Overgewicht brengt een daling van het testosterongehalte met zich mee, en ook comorbiditeiten - die aan de basis staan van erectieproblemen - worden ontwikkeld. Bovendien kan overgewicht zorgen voor een hoger vermoeidheidsgevoel, waardoor je vaak te moe bent om een erectie te krijgen. Allemaal factoren die jouw seksleven dus negatief beïnvloeden.

Kortom, door af te vallen – en dus gezonder te eten en drinken, help jij jouw lichaam om in de toekomst weer sneller en langer erecties te ontwikkelen. Zonder gebruik van hulpmiddeltjes!

 

Sport

Wat eigenlijk samengaat met diëten en afvallen, is gezonder leven met behulp van sporten. Regelmatig bewegen is écht goed voor je gezondheid. Uit een wetenschappelijke studie is gebleken dat 44% van de mannen (onder de 40 jaar) die geen lichaamsactiviteit uitoefenen, te maken krijgen met erectiestoornissen. Dat percentage daalt tot amper 21% bij de groep mannen die wel voldoende sporten en bewegen.

Maar hoe komt het nou dat mannen die vaak sporten minder kans hebben op erectieproblemen?

De belangrijkste factor is de positieve invloed van lichaamsbeweging op ons cardiovasculaire systeem (het hart, de bloedvaten en het bloed). Net als gezond eten, heeft ook sporten een grote invloed op jouw lichaamsgewicht.

Wanneer je voldoende sport, is niet alleen je gewicht top, maar ook je bloeddruk en cholesterolgehalte. Zo ben je automatisch verzekerd van een goede gezondheid van je hart en slagaders. En dat alles zorgt voor een optimale bloedtoevoer naar jouw penis, waardoor jij dus… wel een erectie kunt krijgen!

 

Stress

Een hoge werkdruk, ruzies met je partner, financiële problemen … Het lijstje met mogelijke oorzaken van stress is eindeloos. Eén ding is belangrijk om te weten: iedereen heeft wel eens last van stress. Het is volkomen normaal. Helaas zorgt het wel voor negatieve gevolgen in bed. Stress kan namelijk erectiestoornissen veroorzaken.

Hoe stress precies erectieproblemen veroorzaakt is nog niet helemaal duidelijk of zeker. Wetenschappers en onderzoekers nemen aan dat stress de gladde spieren van het mannelijke geslachtsorgaan doet aanspannen, waardoor de zwellichaampjes binnenin de penis zich niet volledig kunnen openen. Hierdoor kan er minder bloed naar jouw penis stromen, en dat zorgt voor erectieproblemen. Voldoende bloed in de penis is namelijk voorwaarde nummer 1 om een erectie te krijgen.

Vaak ligt bij mannen een psychische oorzaak aan de basis van hun erectieproblemen. Niet alleen stressvolle situaties uit het dagelijks leven, maar ook een vorig, seksueel falen kan angst veroorzaken bij mannen. 

Bij een volgende vrijpartij kan er extra stress ontstaan door het vorige falen, en zo ontstaat een vicieuze cirkel. De angst, spanning en stress om geen goede erectie te krijgen, doet de erectieproblemen ontstaan, of versterkt deze.

Als man kun je hierdoor in een negatieve spiraal belanden en faalangst creëren. Bovendien kunnen ook trauma’s uit het verleden, depressies en relatieproblemen erectieproblemen ontwikkelen of verergeren.

Onze tip is dus: probeer je dagelijkse leven en de bijhorende stress niet mee naar bed te nemen. Dit zorgt niet enkel voor een betere slaap, maar ook voor een leuker seksleven!

 

Acupunctuur

De WHO (World Health Organisation) stuurde in 1979 een lijst de wereld in met alle bekende aandoeningen waarvoor acupunctuur als effectieve geneeswijze kan worden ingezet. En raad eens welke aandoening er ook op die lijst staat… Juist! Impotentie en voortijdige zaadlozingen.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen de positieve effecten van acupunctuur op erectieproblemen. En veel praktijken bevestigen deze goede resultaten.

 

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling bij impotentie en erectiestoornissen?

Tijdens de behandeling worden op zorgvuldig uitgekozen plaatsen naaldjes in jouw lichaam gebracht. En voor je al onterecht schrikt: die naaldjes zijn zo dun dat je ze nauwelijks voelt!

Bij mannen met erectieproblemen plaatst men vaak naalden op bepaalde punten in de rug, onderbuik, handen, voeten of benen. Welke plaatsen dat precies zijn verschilt per patiënt. En als we je hiermee gerust kunnen stellen: tijdens een acupunctuurbehandeling worden naalden nooit in of bij je penis gestoken. Je ondergoed kan dus gedurende de hele behandeling gewoon aanblijven!

 

Slaap

Mannen die te weinig slapen hebben minder zin in seks. Het is namelijk bewezen dat mannen die niet voldoende slapen per nacht, over het algemeen een lager libido hebben dan mannen die wel aan de aanbevolen 7 tot 9 uur slaap per nacht komen.

Als man komt die verminderde zin in seks voort uit je testosterongehalte dat afneemt. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben duidelijke verbanden aangetoond tussen erectiestoornissen en slaaptekort.

 

Hoe zorgt slaaptekort voor erectiestoornissen?

Mannen die maar enkele uren per nacht slapen, verstoren hun hormoonniveaus, zoals testosteron. Dat laatste is een belangrijk hormoon dat je zin in seks mee bepaalt én zorgt voor de goede werking van je penis. 

Met andere woorden: slecht slapen (door bijvoorbeeld stress), of te weinig slaap (door een te druk leven) verminderen de niveaus van testosteron in jouw lichaam. En dat leidt tot de gekende problemen met erecties. Probeer dus elke nacht minimaal 7 uur te slapen, en ontdek hoe jouw erectieproblemen verminderen!

 

Roken of alcohol

Het is al vele jaren geweten: roken is slecht voor de gezondheid. Héél slecht zelfs. En wanneer we het hebben over dingen die slecht zijn voor de gezondheid, kunnen we het ook gelijk hebben over alcohol. Deze 2 boosdoeners (roken en alcohol) hebben een negatieve invloed op de werking van jouw penis. Slecht nieuws dus voor de rokers en liefhebbers van alcohol onder ons.

 

Hoe beïnvloedt roken je erecties?

In je penis zitten – net zoals in de rest van je lichaam – bloedvaatjes die verstopt kunnen raken door te roken. En die verstopte bloedvaatjes brengen impotentie met zich mee. Daardoor komen erectieproblemen dus vaker voor bij rokende mannen. 

Maar niet alleen je erecties worden minder krachtig door het roken, ook de kwaliteit van je zaad neemt sterk af. Slecht nieuws dus voor mannen die roken en nog een kinderwens hebben. Maar er is ook goed nieuws: als je stopt met roken, verbetert na een tijdje de kwaliteit van je zaad weer, net zoals het vermogen om erecties te ontwikkelen.

 

Hoe beïnvloedt alcohol je erecties?

Je kunt impotent raken door te vaak alcohol te drinken. Impotentie en alcohol hangen namelijk nauw aan elkaar vast. 

Na enkele glazen alcohol neemt het verlangen naar seks eerst wel toe. Dit komt omdat je remmingen wegvallen wanneer je zat bent. Maar voor mannen geldt dat alcohol – net zoals bij roken - de testosteronspiegel (het aantal hormonen) verstoort, en dus verlaagt. 

Je vermogen om een erectie te ontwikkelen neemt hierdoor af. Het kan bovendien ook langer duren voordat je klaarkomt. Stoppen met drinken en roken is dus de boodschap. Niet alleen je penis, maar je hele lichaam zal hier de vruchten van plukken!

 

Kegel oefeningen

Kegeloefeningen zijn een natuurlijke oplossing tegen erectieproblemen. Ja, echt waar! We nemen je niet in de maling. Deze oefeningen hebben voor sommige mannen evenveel effect als bijvoorbeeld Viagra. 

Kegel oefeningen als man uitvoeren zorgt dat je meer van het leven geniet, en dus ook van de seks. En je partner profiteert stiekem mee. Je krijgt er niet alleen een betere stijve van, maar ook de kwaliteit van je zaad en orgasmes wordt opnieuw beter!

Met behulp van kegel oefeningen maak jij jouw bekkenbodemspieren steviger en sterker. Deze populaire oefeningen zijn vernoemd naar hun bedenker: gynaecoloog Arnold Kegel. Vroeger waren kegeloefeningen voornamelijk aangeraden voor vrouwen die weinig zin hadden in seks. Maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kegeloefeningen ook veel positieve effecten hebben voor mannen.

Tijdens het uitvoeren van deze leuke oefeningen train je dus volop je bekkenbodemspieren. Deze spieren helpen jou niet alleen je urine binnen te houden, ze zorgen er ook voor dat je weer erecties kunt krijgen. Het trainen van jouw bekkenbodemspieren met behulp van kegeloefeningen heeft dus een positieve invloed op jouw seksleven!

 

Therapie

Praten helpt. Sterker nog: praten helpt bij AL jouw problemen. Dus ook bij jouw erectieproblemen. Eerder op deze pagina schreven we al dat stress een belangrijke oorzaak kan zijn van erectiestoornissen. Jouw psychische toestand moet dus optimaal zijn wil je van je seksleven kunnen genieten.

Met behulp van goede therapie kun je alle vervelende en stresserende gedachten van je afschudden, en kun je jouw lichaam de nodige kalmte en rust bezorgen. Want dat heeft het nodig om goede erecties te ontwikkelen.

En nee, je hoeft niet de hele tijd over je erectieproblemen te praten met een therapeut. Je kunt het ook hebben over wat er allemaal in je hoofd spookt, wat jou stress geeft, met wat je het moeilijk hebt … Zoals we al schreven: praten helpt bij AL jouw problemen.

Maar wil je niet meteen naar een therapeut gaan, of vind je dat wat duur? Praat er dan eens over met een goede vriend(in), of nog beter: je partner. Communiceren is altijd goed.

 

Alternatieve erectiemiddelen

Lijken bovenstaande natuurlijke oplossingen voor erectieproblemen niet te werken of niet haalbaar? Geen zorgen, zelfs dan bestaan er nog altijd een goede oplossingen voor jou. Met erectiemiddelen kun jij op een veilige manier jouw penis weer stijf krijgen, zelfs als je lijdt aan zware erectieproblemen.

Bij Mr. Stiff kennen we de vervelende bijwerkingen die vaak gepaard gaan met medische hulpmiddelen voor het verbeteren van jouw seksuele prestaties. Daarom hebben we ons gericht op het ontwikkelen van een goed alternatief dat jouw seksleven bevordert ZONDER negatieve effecten.

Na uitgebreid onderzoek en nauw overleg met experts in de traditionele Chinese geneeskunde, hebben we een formule ontwikkeld die jouw seksleven nieuw leven inblaast. Wist je dat onze producten niet alleen bedoeld zijn voor het behandelen van erectieproblemen, maar eigenlijk geschikt zijn voor iedereen die zijn of haar seksleven een extra boost wil geven? Dankzij de 100% natuurlijke samenstelling van onze producten zijn ze veilig voor iedereen om te gebruiken.

 

Onze natuurlijke oplossing voor erectiestoornissen

Wanneer je als man vaak moeite ondervindt bij het krijgen van een erectie, spreken we meestal over een erectiestoornis. Niets om je over te schamen, want dit is een veelvoorkomend seksueel probleem. Maar het kan wel op de lange termijn andere seksuele complicaties veroorzaken. En dat is minder goed nieuws.

Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen die dit probleem op korte termijn kunnen verlichten. Een van de meest gangbare manieren om een erectiestoornis te behandelen, is het gebruik van erectiepillen.

Deze pilletjes vergroten jouw bloedvaten, waardoor bloed makkelijker naar jouw penis kan stromen. Dit vergrote vaatstelsel maakt het ook eenvoudiger voor het bloed om terug te stromen, wat resulteert in een langere duur van je erectie. 

En om je gerust te stellen: een erectie met behulp van erectiepillen blijft uiteindelijk een 100% natuurlijk en ongevaarlijk proces. Alleen worden de remmende factoren van jouw erectie tijdelijk verminderd.

Terug naar blog

Reactie plaatsen