Wat is Vabbing?

In de unieke wereld van TikTok, waar trends komen en gaan als de wind, is er een tijdje geleden een ietwat ongewone trend genaamd 'vabbing' opgedoken. Volgens enthousiaste TikTokkers is dit dé ultieme manier om liefde – letterlijk - in de lucht te laten hangen. Maar we moeten wel eerlijk zijn: het is een tikkeltje apart. 


Wat betekent vabbing?

Vabbing, een afkorting voor vaginaal dabben, houdt in dat vrouwen hun lichamelijke sappen als een soort parfum of geurtje gebruiken. Hoe ze dat doen? Door simpelweg een vinger in hun vagina te steken en het vocht vervolgens op hun polsen, nek en achter de oren te 'dabben'. Op precies dezelfde plekken dus waar je doorgaans je favoriete geurtje zou aanbrengen. 

 

Vabbing

Waarom zou je gebruik maken van vabbing? 

Volgens verschillende vrouwen bevatten de vaginale vloeistoffen feromonen. Dat zijn zeg maar de magische stofjes die partners als een ‘magneet’ zouden moeten aantrekken.


Is vabbing een goed idee?

Hoewel deze trend flink wat aandacht op TikTok heeft gekregen, is het de moeite waard om vabbing met een kritisch oog te bekijken. Dieren scheiden hun feromonen vaak af via specifieke klieren, maar bij mensen gebeurt dat eerder via de zweetklieren dan via de vagina. Dus, laten we kort duidelijk zijn: er is geen écht wetenschappelijk bewijs dat vabbing daadwerkelijk werkt.


Desondanks beweren veel TikTokkers dat het proberen van deze nieuwe trend hun zelfvertrouwen veel heeft versterkt én hen op een andere manier heeft doen stralen. Er is dus geen echt bewijs dat vabbing werkt in het aantrekken van partners, maar als het helpt om je zelfvetrouwen te boosten is het iets héél positiefs. Vabbing kan dus een heel slim idee zijn voor vrouwen.


Dus, als je op zoek bent naar een ondeugende TikTok-trend om uit te proberen, waarom niet?