Staand Sex Hebben | Tips & Tricks

Seks is de favoriete bezigheid van de meeste koppels. Het is een leuke manier om elkaar te plezieren en jullie band te versterken. Voor alle koppels die hun seksleven soms eentonig of saai vinden, is staand seksen een goede oplossing en een spannend alternatief. Het voegt net dat tikkeltje extra pit toe aan je seksleven.

 

Wat is het standje: Staand vrijen tegen de muur?

Staand vrijen tegen de muur is een positie waarbij beide partners rechtop staan en dus niet liggen op een bed zoals bij de meeste standjes. De persoon die tegen de muur leunt is de gever en de ander (de nemer) staat ervoor. Staand vrijen kan in verschillende houdingen en geeft meer variatie aan je seksuele avontuurtjes. Bovendien kan dit standje ook makkelijk gedaan worden op plaatsen waar geen bed staat. Bijvoorbeeld in de lift op je werk ;)

 

Hoe kun je staand neuken?

Voorbereiding: Kies een geschikte locatie waar je je comfortabel voelt en de privacy hebt die je nodig hebt. Zorg ervoor dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van beide partners te dragen.

Positie innemen: De persoon die tegen de muur leunt, plaatst zijn of haar handen op schouderhoogte tegen de muur. De nemende partner staat ervoor. Tijdens de seks moeten beide partners hun lichamen naar elkaar toe bewegen op het ritme en tempo dat ze zelf verkiezen.

Benen en heupen: Om echt comfortabel te staan, moeten beide partners hun benen een beetje buigen. De gever (meestal de man) die met de handen tegen de muur leunt, kan zijn heupen iets naar voren kantelen. Dit zorgt voor een betere toegang.

Meer romantiek: Staand vrijen tegen de muur is een goede manier om oogcontact met je partner te hebben en meer romantiek. Ook je handen gebruiken om elkaars lichamen te verkennen en stimuleren, levert meer intimiteit op.

Goed communiceren: Zoals bij elk seksstandje is communicatie essentieel. Bespreek goed met je partner wat je prettig vindt en wat niet. Ook tijdens het vrijen kun je best blijven communiceren, om de ervaring voor beiden aangenaam te maken.

 

Voordelen van staand vrijen:

Vrijheid: Staand vrijen tegen de muur kan je op elk moment en op elke plek doen. Je creëert dus een gevoel van spontaniteit en vrijheid. Je wordt bij dit standje niet verplicht om in de slaapkamer te zijn.

Variatie: Staand vrijen voegt veel variatie toe aan je leven onder de lakens, waardoor je relatie in bed spannend en opwindend blijft.

Heel intiem: In dit standje sta je dicht bij je partner en maak je veel oogcontact. Daarom is dit standje heel intiem en romantisch.

 

Nadelen van staand vrijen:

  • Fysieke belasting: Staand vrijen is voor sommige mensen heel vermoeiend, vooral voor de persoon die tegen de muur leunt. Om dit standje langer vol te houden, zorg je er best voor dat beide partners comfortabel en ontspannen staan.
  • Niet gewoon in de slaapkamer: Dit standje doe je niet gewoon in bed, maar bijvoorbeeld tegen een muur in de badkamer. Helaas is niet elke locatie geschikt voor staand vrijen tegen de muur, dus je kan dit standje maar in beperkte situaties doen.

 

Tips om staand te vrijen:

Spannende elementen: Voeg tijdens de seks wat leuke elementen toe, zoals: stoute woorden fluisteren, elkaar kussen of lichte aanrakingen en strelingen, om de opwinding te vergroten.

Veiligheid voorop: Zorg ervoor dat de locatie veilig is en vermijd riskante plaatsen om ongelukken te voorkomen. Let bijvoorbeeld op met een natte badkamervloer of een trap. Beter voorkomen dan genezen!

 

Attributen om staand te vrijen:

Kussens: Plaats kussens tegen de muur of op de grond voor extra comfort.

Massageolie: Voeg wat massageolie toe om de seks spannender te maken en het glijden soepeler te maken.

Spiegels: Als die in de ruimte aanwezig zijn, raden we je zeker aan om voor een spiegel te staan. Dit geeft je vrijpartij extra pit!

Zo, nu weet ook jij precies wat staand vrijen is, wat de voor- en nadelen van deze sekspositie zijn én wat de beste tips voor dit standje zijn. Veel plezier!