Wat is squirten of spuiten?

Squirten is een zalig vrouwelijk hoogtepunt. Een moment waarop opwinding geen grenzen kent. Het staat ook wel bekend als spuiten en is een fenomeen dat vaak omgeven is door vragen, mythes en taboes. 

Maar wat is het precies, en is het voor iedere vrouw weggelegd? In dit artikel nemen we je mee voor een unieke blik ‘achter de schermen’ van squirten. Van de anatomie tot de veelgestelde vraag: kan elke vrouw squirten? En voor degenen die nieuwsgierig zijn naar dit hoogtepunt, bieden we ook enkele tips. Veel leesplezier!

 

Squirten - nat - bord

 

Kan elke vrouw squirten?

Squirten, ook wel bekend als spuiten, is een seksueel onderwerp dat vaak met nieuwsgierigheid en soms met taboe omringd wordt. Tijdens het squirten komt er vocht uit de vagina van een vrouw vrij. Dit gebeurt tijdens een seksuele opwinding, ook wel orgasme genoemd.

Squirten is niets om je voor te schamen of verlegen over te zijn. Het is een natuurlijk verschijnsel dat kan optreden als reactie op seksuele stimulatie. Het vocht dat vrijkomt tijdens het squirten is geen urine - zoals sommigen onterecht denken - maar eerder een heldere vloeistof afkomstig van de klieren rond de urethra. Elk lichaam is uniek, dus niet elke vrouw ervaart squirten op dezelfde manier, als ze het al ervaren tenminste.

Het antwoord op de vraag of elke vrouw kan squirten is niet eenduidig. Squirten is niet voor iedereen een gebruikelijk verschijnsel, en sommige vrouwen hebben het misschien nog nooit ervaren. Maar dat wil daarom niet betekenen dat ze niet kunnen squirten. 

Het vermogen om te squirten kan afhangen van verschillende factoren, waaronder je lichaam, mentale en emotionele toestand én natuurlijk de mate van opwinding. Sommige vrouwen zullen het gemakkelijker vinden om te squirten door stimulatie van bepaalde plekken, zoals de befaamde ‘G-spot’. Het wel is belangrijk om nog even te benadrukken dat het ontbreken van squirten absoluut géén indicatie is van een gebrek aan genot of bevrediging. Veel vrouwen komen klaar zonder squirten.


Tips om te squirten

Als je nieuwsgierig bent naar squirten en het graag ook wilt ervaren, zijn hier enkele handige tips die je kunt proberen om te spuiten:

  • Een volledig ontspannen geest én lichaam zijn cruciaal om te kunnen spuiten of squirten. Neem de tijd om jezelf op je gemak te stellen en verken je eigen lichaam zonder (prestatie)druk.
  • Leer je eigen lichaam kennen en ontdek welke aanrakingen, speciale plaatsen en stimulatie voor jou opwindend zijn. Communicatie met je partner is hierbij ook belangrijk.
  • Focus op je G-spot, gelegen aan de bovenkant van je vaginawand. Deze plaats wordt vaak gelinkt met squirten. Experimenteer dus met verschillende stimulaties van deze zone en ontdek wat wel en niet voor jou werkt. Elk lichaam is verschillend, weet je nog?
  • Ook seksspeeltjes kunnen belangrijk zijn om je lichaam te laten squirten. Er zijn bijvoorbeeld speciale speeltjes ontworpen voor G-spot stimulatie.

Onthoud dat ieder lichaam anders is. Niet elke vrouw kan (even gemakkelijk) squirten en iedere vrouw geniet op haar eigen manier. Communiceer altijd goed met je partner en ontdek zo wat plezierig is voor jou.