Reverse Cowgirl | Mr. Stiff

Ben jij een liefhebber van het cowgirl standje? Maar vind je het soms wat saai of eentonig? Geen probleem, want wij hebben dé oplossing genaamd: reverse cowgirl! Deze variant op het cowgirl standje is een verrassend leuk seksstandje dat een unieke draai geeft aan jouw seksleven. Hieronder bespreken we wat dit standje precies is en kijken we naar de ins en outs van deze gewaagde, maar leuke positie.

 

Wat is reverse cowgirl?

Reverse Cowgirl is een seksstandje waarbij de vrouw boven op haar partner zit, net zoals bij de klassieke variant van cowgirl. De vrouw moet bij dit standje met haar gezicht naar de voeten van de gevende partner gericht zijn. De gevende partner heeft zo een mooi uitzicht op de achterkant van de nemende partner.

 

Waar komt de naam reverse cowgirl vandaan?

De naam van het standje "reverse cowgirl" verwijst naar de omgekeerde positie van het traditionele cowgirl standje. Hierbij zit de persoon bovenop als een berijdende cowgirl, maar met het gezicht de andere kant op gericht.

 

Voor wie is reverse cowgirl geschikt?

In bijna elke vrijpartij van een hetero koppel komt het cowgirl standje voor. Dit kan na een tijd vervelen of eentonig worden.

Gelukkig is dit standje – ook in de reverse variant – geschikt voor niet-hetero koppels. En wanneer twee mannen dit standje uitvoeren, vinden wij bij Mr. Stiff de naam ‘reverse cowboy’ leuker klinken!

 

Wat doet een man tijdens reverse cowgirl?

Tijdens de reverse variant van het cowgirl standje heeft voornamelijk de partner bovenop de controle. Die partner (de nemer) bepaalt dus het tempo en ritme van de geslachtsgemeenschap.

De man (de gever) kan tijdens dit standje rustig genieten van het prachtige uitzicht. Omdat de man vanonder weinig hoeft te doen bij dit standje, kan hij wel zijn handen - of andere seksattributen - gebruiken om zijn partner bovenop extra te plezieren of stimuleren.

 

Wat doet een vrouw tijdens reverse cowgirl?

De partner bovenop (de nemer) heeft bij reverse cowgirl de volledige controle over de seks. Deze partner bepaalt helemaal zelf de bewegingen, het tempo én de intensiteit van de penetratie.

Reverse cowgirl is niet alleen de favoriet van veel vrouwen omdat ze veel controle hebben bij dit standje, maar ook omdat ze door reverse cowgirl sneller tot een orgasme komen. Een win-win dus voor beide partners!

 

Voordelen van reverse cowgirl

 • Mooi uitzicht: Beide partners hebben bij dit standje een prachtig uitzicht op elkaars lichaam. De gever kan op de achterkant van de nemer kijken, en de nemer kan naar de benen en voeten van de gever kijken. Zo kun je de opwinding tussen jou en je partner vergroten.
 • Diepere penetratie: Het standje maakt diepere penetratie mogelijk, wat voor veel stellen extra genot oplevert.
 • De vrouw (die bovenop zit) heeft bij reverse cowgirl de volledige controle over de vrijpartij.
 • Bij het reverse cowgirl standje wordt de clitoris van de vrouw on top extra gestimuleerd. Ze komt dus makkelijker klaar én geniet nog meer van de seks. Top!
 • De gevende partner heeft de handen vrij bij reverse cowgirl en kan zijn partner dus nog extra plezieren en verwennen.

 

Nadelen van reverse cowgirl

 • Minder oogcontact: Het is een heuse uitdaging om oogcontact te hebben tijdens reverse cowgirl. Dit is voor sommige mensen belangrijk tijdens de seks.
 • Vereist coördinatie: Het vergt wat oefening om de juiste ritmische bewegingen te vinden.
 • Pijnlijk: Dit standje kan bij wilde of foute bewegingen bijzonder pijnlijke situaties veroorzaken, vooral bij de mannelijke partner. Wees dus voorzichtig.

 

Variaties op reverse cowgirl:

 • Leunende reverse cowgirl: De vrouw leunt naar voren en rust op haar handen of ellenbogen. Dit zorgt voor een andere ‘penetratiehoek’ en variatie.
 • Handen op de billen: De gevende partner plaatst de handen op de billen van de nemende partner voor extra ondersteuning en intiem contact.

 

Leuke tips voor reverse cowgirl style:

 1. Vermijd het gebruik van veel licht tijdens dit standje, vooral als het de eerste keer is voor verlegen partners. Dit neemt eventuele ongemakkelijkheid weg.
 2. Voor reverse cowgirl style moet je geen atletisch lichaam hebben, maar wees wel voorbereid op mogelijke spierkrampen als gevolg van de inspannende bewegingen. Zeker bij de partner die bovenop zit.
 3. Aan het begin van dit standje kan de actieve partner de penis of voorbinddildo best voorzichtig met de hand naar binnen laten gaan om pijn te voorkomen.
 4. Om de stimulatie te verhogen kan de vrouw (de nemer) haar bekken kantelen en voorover leunen om haar clitoris extra te stimuleren. Achteroverleunen op de armen prikkelt dan weer meer de G-spot. Afwisseling tussen deze twee bewegingen zorgt voor een gevarieerde en leuke geslachtsgemeenschap.

 

Leuke attributen voor reverse cowgirl:

 • Plaats enkele comfortabele kussens onder de gevende partner voor extra ondersteuning en comfort. Deze partner moet tenslotte de nemende partner op zich dragen.
 • Creëer met sfeerverlichting, met gedimde verlichting of kaarsjes een romantische setting. Dubbel zoveel plezier verzekerd!
 • Glijmiddel maakt reverse cowgirl nog spannender en leuker. Pas wel op met buitensporig veel gebruik van dat middel, want dat vergroot de kans op een penisbreuk. En dat is voor geen enkele partner leuk …

Zo, nu weet ook jij precies wat reverse cowgirl style is, wat de voor- en nadelen van dit standje zijn én wat de leukste variaties op dit standje zijn. Veel plezier!