Wat is een Micropenis en wat zijn de beste standjes?

Micropenis: het is een term die vaak nieuwsgierigheid oproept en gepaard gaat met talloze vragen en mythes. In een wereld waar de grootte van het mannelijke geslachtsorgaan vaak hét gesprek in het café is, willen we je graag wat meer informeren over dit onderwerp dat vaak in de taboesfeer belandt. Want zeg nu eerlijk: mannen met een micropenis vinden het niet altijd makkelijk om erover te praten.

micropenis

Wat is een micropenis? Wij leggen het uit!

Hoewel je het woord micropenis tegenwoordig vaker en vaker onder vrienden hoort, is ‘micropenis’ van oorsprong een medische term die gebruikt wordt om een penis te beschrijven die véél kleiner is dan gemiddeld. 

Hoewel er geen officiële definitie bestaat van wat een micropenis precies is, wordt het vaak gebruikt bij een penis die (in volledige erectie) minder dan 7 centimeter lang is. Dit kan bij mannen een grote onzekerheid creëren, maar het is belangrijk om te onthouden dat grootte niet alles is. Een leuk seksleven is veel meer dan alleen de lengte van je geslachtsdeel.


Wanneer heb je een micropenis?

Het is normaal om je af te vragen wanneer je nu eigenlijk ‘officieel’ een micropenis hebt. De meeste mannen hebben een penis die mooi binnen het gemiddelde valt, wat tussen de 12 en 16 centimeter ligt (in erectie). Hierover schreven we eerder al in onze blog over de gemiddelde lengte van het mannelijke geslachtsdeel. 

Als jouw penis veel kleiner is dan dit gemiddelde, zou je het dus kunnen zijn dat je een micropenis hebt. Maar hé, zelfs met een micropenis kan je leuke avonturen beleven in bed.


Micropenis lengte

Zoals we eerder al schreven in dit artikel, wordt een penis meestal aanzien als een micropenis, wanneer deze in erectie minder dan 7 centimeter lang is. Dit komt echter maar bij een heel klein aantal mannen voor.


De oorzaak van een micropenis

De oorzaken van een micropenis zijn verschillend, er is dus niet maar één vaste oorzaak. Een kleine penis kan bijvoorbeeld genetisch zijn of het gevolg van hormonale onevenwichtigheden tijdens de ontwikkeling van de foetus. 

In sommige gevallen kan een micropenis ook het gevolg zijn van een medische aandoening, zoals het syndroom van Klinefelter of het syndroom van Prader-Willi. Als je denkt dat je een micropenis hebt, kan je naar je huisarts gaan, aangezien sommige oorzaken van een micropenis behandelbaar zijn.


Wat zijn de beste standjes bij een micropenis?

Nu komen we bij misschien wel de belangrijkste vraag: wat zijn de beste standjes bij een micropenis? Allereerst is het belangrijk om nog eens te benadrukken dat seks veel meer is dan penetratie.

Over het algemeen maken doggy, missionaris, de vrouw bovenop, of zij-aan-zij standjes een diepe penetratie makkelijker, waardoor je met een micropenis elke centimeter die je hebt optimaal kunt benutten.

Tip: Het is aangewezen om je partner tijdens de penetratie ook op een andere manier te stimuleren, bijvoorbeeld met een spannend speeltje of je vingers.


Conclusie over het hebben van een micropenis

Een micropenis is misschien niet wat we gewend zijn te zien in de spannendste pornofilms. Toch moet je weten dat grootte niet de enige factor of het belangrijkste onderdeel is van een leuk seksleven. Bij seks draait het namelijk om verbinding, intimiteit en communicatie. 

Als je je na het lezen van dit artikel echt zorgen maakt over de lengte van je penis, denk er dan eens over na om met een arts te gaan praten. Er zijn namelijk verschillende oplossingen voor handen om mannen die zich onzeker voelen over hun penisgrootte te helpen en begeleiding te bieden.

Hopelijk weet je nu wat meer over wat een micropenis is en weet je nu ook dat seks niet alleen om penetratie draait.