Lepeltje Lepeltje | Alles Wat Jij Moet Weten

Wat is het lepeltje lepeltje standje?

Romantisch tegen elkaar liggen in de lepeltje-lepeltje positie, ook wel bekend als spooning, is niet alleen een leuke houding om in slaap te vallen, maar ook geschikt om geslachtsgemeenschap te hebben. Het lepeltje lepeltje standje is de absolute favoriet van veel koppels, en dat vinden wij terecht!

 

Hoe doe je het standje lepeltje lepeltje?

De armen van de partner die zich achter bevindt (vaak de man), moeten rond de voorste persoon gebonden zijn. Dit geeft een fijn gevoel van romantiek en bescherming. Lepeltje lepeltje biedt de mogelijkheid om eerst op een rustige manier voorspel te hebben, waarna jullie kleding uit kan en een spannende vrijpartij volgt.

Vaak wordt lepeltje lepeltje ook wel het 'luie standje' genoemd, omdat jij en je partner gewoon kunnen liggen in dit standje. Er is bovendien slechts een kleine beweging in de heupen nodig van één van de twee partners. 

 

Wanneer kun je best het standje lepeltje lepeltje doen?

Lepeltje lepeltje is een geweldige sekspositie wanneer jij en/of je partner vermoeid zijn. Ideaal dus bij het ontwaken, of wanneer jullie na de vrijpartij allebei direct in slaap willen vallen. 

 

Voor wie is lepeltje lepeltje geschikt?

Lepelen of spoonen is een eenvoudige, maar leuke sekspositie die perfect is voor hetero én holebi koppels. Dit standje is vooral geliefd bij personen die van knuffelen en knuffelseks houden. Ook voor koppels die graag aan anale seks doen is lepeltje lepeltje geschikt.

Wist je dat lepeltje lepeltje een goed standje is voor zwangere vrouwen? In de kunnen zwangere vrouwen op hun zij in foetushouding liggen. Zo ligt de buik aan de andere kant van de gevende partner, en zit deze niet langer in de weg.

 

De voordelen van het lepeltje lepeltje standje

 • Heel geschikt voor een lange en ontspannen vrijsessies. Ideaal voor koppels met weinig energie.
 • Na afloop van de seks kunnen jullie in deze houding samen in slaap vallen.
 • Zeer comfortabel standje als andere standjes soms pijn doen.
 • De gever kan in lepeltje lepeltje de kleine lepel (de nemer) over het hele lichaam strelen.
 • De nemer kan tijdens de penetratie haarzelf nog extra bevredigen.

 

De nadelen van lepeltje lepeltje vrijen 

 • In dit standje heeft de nemer weinig controle over het tempo. 
 • De nemer kan de gever eigenlijk niet aanraken, zien of strelen.
 • Bij deze houding is zoenen lastig of onmogelijk. Daarom is het volgens velen een onromantisch standje…

 

Varianten op het lepeltje lepeltje standje

Is de klassieke versie van cowgirl style niet spannend genoeg voor jou? Probeer dan zeker eens deze varianten uit!

 • Bij deze sekspositie kan de vrouw (de nemer) vooroverbuigen en haar bovenste been tot bij haar borsten tillen. De grote lepel (de gever) kan vervolgens verleggen waardoor hij meer op de bovenste heup ligt dan achter de andere. Zo kun je spelen met de diepte van de penetratie en het tempo.
 • Spork: bij deze variant draai je eigenlijk 90 graden, waardoor de gever op de rug komt te liggen, en de nemer er haaks op komt te liggen.
 • Wanneer de nemer af en toe de billen stevig samenknijpt, wordt de vagina of de anus strakker, wat extra stimulatie oplevert voor beide partners.
 • Wanneer de opwinding te groot is en je bijna klaarkomt, kun je net minder snel en hard beginnen stoten als gever. Zo zakt je staat van opwinding een beetje, en houd je dit standje langer vol.
 • De nemer (de vrouw bij een hetero koppel) kan zich ook 180 graden draaien, waardoor jullie gezichten naar elkaar toe gedraaid zijn. Dit biedt de mogelijkheid om elkaar aan te kijken en te zoenen.

 

Tips om lepeltje lepeltje nog leuker te maken

 1. Maak ruimte

Leg jullie kussens even aan de kant. Dit geeft je alle ruimte die je nodig hebt om je arm boven je hoofd te strekken, want zo lig je meer ontspannen en comfortabel.

 1. Voorkom een slapende arm

Lig in de normale lepeltje lepeltje houding, maar leg je hoofd op een kussen (en niet haar nek) en laat het daarop rusten. Zie je nu de ruimte tussen haar nek en de matras ontstaan? In plaats van je arm - zoals gewoonlijk - onder haar lichaam te leggen en je bloedcirkel af te klemmen, steek je je arm best recht vooruit onder het gat. Je andere arm sla je gewoon om haar lichaam heen, en daarmee kun je haar strelen.

 1. Trek je voorzichtig terug na het vrijen

Slaapt jouw partner direct na het vrijen in lepeltje lepeltje? Trek je arm dan voorzichtig terug vanonder haar lichaam en zorg dat haar kussen haar hoofd ondersteunt. Je kunt wel nog dicht tegen haar aan blijven liggen. Slaap lekker!

 

Extra attributen voor lepeltje lepeltje

Bij het lepeltje lepeltje standje hebben jullie beide handen vrij om het geslachtsdeel van de nemer extra te stimuleren. De penis kan nog meer gestimuleerd worden met een penis masturbator en de clitoris met een speciale vibrator. Ook glij- of massagemiddel is steeds een goede toevoeging, zeker als je in deze positie je partner anaal penetreert.

Zo, nu weet ook jij precies wat lepeltje lepeltje is, wat de voor- en nadelen van dit standje zijn én wat de leukste variaties op dit standje zijn. Veel plezier!