De gemiddelde penislengte in Nederland en in het Buitenland

Wat is de gemiddelde lengte van een penis?

De man en zijn penis, het is een ingewikkeld huwelijk. De ene man is blij met zijn penis, de andere iets minder. De gemiddelde lengte van een penis is een onderwerp dat tot nieuwsgierigheid leidt. Mannen zijn vaak benieuwd naar wat als "gemiddeld" wordt beschouwd en waar ze zichzelf bevinden in de statistieken. 

In dit artikel gaan we dieper in op de gemiddelde penislengte, zowel in Nederland als de rest van de wereld, en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over dit onderwerp. Want zeg nu eerlijk: ook jij bent nieuwsgierig of je penis groter is dan gemiddeld…

 

gemiddelde penis lengte

Gemiddelde penislengte in Nederland

Laten we beginnen met de gemiddelde penislengte in Nederland. Verschillende onderzoeken en enquêtes hebben aangetoond dat de gemiddelde lengte van een slappe penis in Nederland ongeveer 7 tot 9 centimeter is. 

Wanneer je opgewonden raakt, wordt je penis vanzelfsprekend groter. Bij een erectie varieert de gemiddelde lengte dan ook tussen 12 en 16 centimeter. Het is belangrijk om te weten dat de cijfers uit deze onderzoeken slechts gemiddelden zijn en dat er een grote variatie bestaat van penislengte bij mannen. Er zijn mannen met kortere en langere penissen, en dat is… volkomen normaal!


Wat is de gemiddelde penislengte wereldwijd?

Nu we de gemiddelde lengte van een penis in Nederland weten, kunnen we het op grotere schaal gaan bekijken en vergelijken. Wereldwijd is er een opmerkelijk groot verschil in de gemiddelde lengte van een penis. Deze lengte is voor een groot deel afhankelijk van je geografische locatie en etniciteit. 

Over het algemeen worden de gemiddelde lengtes van een penis gemeten in het bereik van 13 tot 15 centimeter (in toestand van erectie). Onderzoekers zeggen wel dat het meten van penissen moeilijk is en dat verschillende meetmethoden kunnen leiden tot variërende resultaten. Daarom is het belangrijk om op te merken dat deze gemiddelde data niet altijd heel nauwkeurig zijn.


Welk land heeft de grootste penis?

Wij als mannen zijn vaak trots op ons geslachtsdeel en pakken er graag mee uit. Zeker als je een grote penis hebt. Mannen in verschillende landen hebben daarom al geprobeerd te beweren dat ze de grootste gemiddelde penislengte hebben, maar het is belangrijk om te begrijpen dat deze beweringen vaak gebaseerd zijn op niet-representatieve steekproeven. 

Uit de meest recente gegevens lijkt Congo de grote winnaar te zijn en dat met een gemiddelde penislengte van maar liefst 17,93 cm. Maar ook de mannen in Ecuador ( met 17,77 cm ) en Ghana ( met een indrukwekkende 17,31 cm) moeten niet veel onder doen. Al is natuurlijk maar de vraag volgens welke methode deze mannen hun penis gemeten hebben en of de gegevens dus wel 100% kloppen…


Wat is de gemiddelde omtrek van een penis?

Het is niet alleen de lengte die telt, ook de dikte! Veel vrouwen zullen dat bevestigen… De gemiddelde omtrek van een penis varieert tussen 9 en 12 centimeter in toestand van erectie. Maar ook hier geldt dat er tussen verschillende bevolkingsgroepen een groot verschil heerst.


Hoe meet je je eigen penismaat?

We schreven het daarnet al, de manier van meten beïnvloedt mee de lengte van je penis. Daarom leggen we hieronder kort de vaakst gebruikte methode uit om de lengte van een penis te berekenen. Zo kan ook jij juist én nauwkeurig de lengte van je geslachtsdeel te weten komen.

  1. Zorg ervoor dat je penis volledig in erectie is, zet dus gerust maar een spannend filmpje op! Het is belangrijk dat je penis helemaal stijf is, omdat de grootte van je geslachtsdeel sterk varieert tussen slappe en stijve toestanden.
  2. Plaats een liniaal of een meetlint aan de bovenkant van je penis, net boven je schaamhaar.
  3. Meet langs de bovenkant van de penis tot aan het uiterste puntje van je eikel.
  4. Lees de gemeten lengte in centimeters af op je liniaal.
  5. Vergelijk je lengte met de gemiddelde lengtes en ontdek of je penis groter dan gemiddeld is.

Tot welke leeftijd groeit je penis?

Misschien ontdekte je in de vorige alinea dat je penis niet groter is dan gemiddeld en dat is helemaal normaal. Het kan namelijk zo zijn dat je penis nog niet helemaal volgroeid is. 

De groei van een penis begint tijdens de puberteit en gaat meestal door tot in de late tienerjaren. Bij de meeste jongens stopt de groei van de penis tussen de leeftijd van 18 en 21 jaar. Dit betekent dat je penis nog verder kan groeien als je jonger bent dan 21 jaar.


Hoe groot is de gemiddelde penis?

De gemiddelde penislengte varieert - zoals eerder vermeld – in Nederland tussen 12 en 16 centimeter bij een erectie. Het is belangrijk om te benadrukken dat lengte niet alles is. De lengte van je penis is slechts een van de vele factoren die van invloed is op je seksuele prestaties en zelfvertrouwen. Want net zoals bij de autosport geldt: niet prestaties van de wagen, maar de prestaties van de chauffeur zijn bepalend voor het succes.


Hoe groot is een grote penis?

Wat effectief als "groot" wordt beschouwd, is moeilijk te zeggen en varieert van persoon tot persoon. Ook tussen verschillende culturen heerst er een verdeeldheid over wat een grote penis is en wat niet. Wat voor de ene persoon als groot wordt beschouwd, kan voor een ander als gemiddeld worden gezien, of omgekeerd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat seksuele prestaties niet geheel afhankelijk zijn van de grootte van je penis. Zelfvertrouwen, communicatie en emotionele connectie zijn veel belangrijkere aspecten van een gezond en leuk seksueel leven.


Een laatste woord over de lengte van penissen

Het is normaal dat je als man nieuwsgierig bent naar de gemiddelde penislengte en hoe jij het doet ten opzichte van de statistieken. Echter is het cruciaal om te weten dat de lengte van je penis niet de enige factor is die telt in de slaapkamer. 

De grote variaties in penislengte tussen mannen is normaal, want geen enkele persoon is hetzelfde. Er bestaat trouwens geen universele norm voor wat als "groot" of "klein" wordt beschouwd binnen de wereld van penissen. Het belangrijkste is dat je je eigen lichaam leert accepteren en trots kan zijn op je geslachtsdeel!