Friends with Benefits Regels

Friends with benefits (FWB) staat voor 'vrienden met voordelen'. Een vriendschap die verder gaat dan een normale vriendschap. In het tijdperk van online dating is deze term relevanter dan ooit tevoren. Wij geven 10 tips om jouw friends with benefits relatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

friends with benefits

Is Friends with benefits hetzelfde als een scharrel?

Nee, friends with benefits (FWB) is absoluut niet hetzelfde als een scharrel. Een FWB-relatie is een expliciete afspraak tussen twee personen die draait om seks. Bij deze afspraak is ook overeengekomen dat er geen gevoelens voor elkaar zullen ontstaan.

Een scharrel is iemand die je (online) hebt ontmoet en met wie je af en toe intiem bent. Bij een scharrel bestaat de mogelijkheid dat jullie relatie zich ontwikkelt tot daten met als intentie een serieuze relatie.


1. Maak duidelijke afspraken

Friends with benefits lijkt misschien aantrekkelijk, maar vaak leidt dit tot het verlies van vriendschappen. Het is essentieel om duidelijke afspraken te maken om een FWB-relatie goed te laten verlopen. Dit zorgt ervoor dat beide partijen dezelfde verwachtingen hebben. Als je merkt dat je gevoelens voor de ander intenser worden dan alleen op seksueel gebied, is het belangrijk om dit te bespreken en samen naar een oplossing te zoeken.

Tijdens jullie friends with benefits periode is het ook belangrijk om heldere afspraken te maken over of jullie ook met andere mensen intiem zullen zijn.


2. Wees eerlijk

Hoewel jullie af en toe intiem zijn, blijven jullie ook vrienden. Wees open en eerlijk over wat je wel en vooral niet wilt. Op die manier kunnen jullie de vriendschap behouden, zelfs nadat jullie besluiten om niet langer intiem te zijn.


3. Experimenteer

Dit is een ideale gelegenheid om nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen. Beschouw het als een soort trainingskamp waar je kunt experimenteren voordat je in een serieuze relatie met iemand anders belandt.

Heb je nog nooit een natuurlijke erectiepil gebruikt bijvoorbeeld? Dan is dit de uitgelezen kans om hiermee te experimenteren. 


4. Geef elkaar de ruimte

Jullie hebben besloten friends with benefits te zijn, niets meer, niets minder. Het is belangrijk om elkaar de ruimte te gunnen.


5. Wees voorzichtig met wie je kiest

Niet iedereen is geschikt als FWB partner. Zoek iemand die hetzelfde is als jij en alleen op zoek is naar plezier. 

 

6. Blijf niet slapen

Vermijd blijven slapen, het uitwisselen van knuffels na de seks, en vooral het uitspreken van liefdesverklaringen. Zodra dit gebeurt, evolueert jullie friends with benefits-situatie naar een romantische relatie.


7. Wees flexibel

Als jij of je partner zich niet meer comfortabel voelt bij de situatie, wees dan eerlijk en bereid om te stoppen. Het kan ook zijn dat je partner iemand anders heeft ontmoet met wie ze serieus verder willen gaan. Wees dan niet gefrustreerd of egocentrisch.


8. Veiligheid

Zorg ervoor dat jullie vrijpartijen niet leiden tot ongewenste bezoeken aan de dokter of de SOA-kliniek. Als friends with benefits zijn jullie waarschijnlijk beiden single. Het kan voorkomen dat een van jullie onveilige seks heeft gehad met iemand anders. Gebruik daarom altijd condooms.9. Vermijd FWB met iemand waar je gevoelens voor hebt

Zoals eerder vermeld, is de grens tussen friends with benefits (FWB) en iets meer dan dat zeer subtiel. Als je al gevoelens hebt voor iemand, kan het verleidelijk zijn om een FWB-afspraak te maken. Echter, dit is niet verstandig. Naarmate jullie vaker samen zijn, is de kans groot dat je meer wilt dan alleen FWB zijn. Dit kan leiden tot ongelijke verwachtingen, frustraties, jaloezie en uiteindelijk zelfs het einde van de vriendschap.


10. Jaloezie

Hoe lastig het ook is, probeer jaloezie te vermijden ten opzichte van degene met wie je een FWB-overeenkomst hebt. Het kan gebeuren dat je partner iemand anders ontmoet met wie ze graag exclusief willen zijn. Het beëindigen van de FWB-overeenkomst wordt dan onvermijdelijk. Probeer dit te begrijpen en reageer niet jaloers, hoe moeilijk het ook kan zijn.

Als je merkt dat jullie beiden jaloers zijn op elkaar, is het misschien de moeite waard om te overwegen of jullie meer voor elkaar kunnen zijn dan alleen friends with benefits.