Je partner een erotische massage geven, de beste tips!

Elkaar erotisch masseren is een betoverende manier om de passie en intimiteit in je relatie te laten ontvlammen, als je goede massages kan geven tenminste… Om jou een echte massage-pro te laten worden, nemen we jou in dit artikel nemen mee op een reis door de kunst van erotische massages.

Zo kunnen jij en je partner elkaars lichaam op een sensuele en prikkelende manier verkennen én verwennen. Veel leesplezier!

 

sensuele massage

 

Wat zijn erotische massages?

Een erotische massage bestaat uit verschillende aanrakingen en sensaties, waarbij het sensuele aspect de hoofdrol speelt. Het doel van zo een massage is niet alleen om fysieke spanningen te verminderen, maar ook om intieme gevoelens op te wekken. Het kan de band tussen jou en je partner positief versterken en jullie beiden in de stemming brengen voor meer spannende momenten.


De juiste voorbereiding voor een sensuele massage

Voordat je aan een erotische massage begint, is het belangrijk om de juiste setting en sfeer te creëren. Zorg ervoor dat de kamer warm en gezellig is. Dim de verlichting en vul de ruimte met zachte, romantische muziek. Ook kan je een heerlijke etherische olie gebruiken om de kamer lekker te laten ruiken. Leg ook schone handdoeken of lakens klaar om eventueel wat van de massageolie op te vangen, want een beetje knoeien hoort er nu eenmaal bij. 


De juiste keuze van massageolie

De keuze van de juiste massageolie is een moeilijk onderdeel van een erotische massage. Kies voor een olie die geschikt is voor een gevoelige huid en die een lekkere geur heeft. Er zijn tal van speciale erotische massageoliën op de markt die ontworpen zijn om je zintuigen te prikkelen. Overweeg ook het gebruik van verwarmde massageolie voor dat extra vleugje sensatie.


Het begin van de massage

Voordat je je partner aanraakt, start je eerst met het creëren van een ontspannende sfeer. Laat je partner op zijn of haar buik liggen en begin met zachte strelingen over de rug, benen en armen. Dit zal de spanning tussen jullie beide verminderen en de ontvanger in de juiste gemoedstoestand brengen voor alles wat nog volgt.

Na het ontspanningsritueel, kun je overgaan op sensuele aanrakingen. Laat je handen zachtjes strelen en glijden over het lichaam van je partner. Vergeet niet de erogene zones, zoals de nek, oren, borst en de binnenkant van de dijen extra aandacht te geven. Stem je massagetechniek af op de reactie en voorkeuren van je partner.


Goede communicatie tijdens de massage

Tijdens een erotische massage is eerlijke communicatie essentieel. Vraag regelmatig aan je partner hoe hij of zij zich voelt. Moedig je partner aan om zijn of haar verlangens en behoeften uit te drukken. Dit zal de ervaring voor beide kanten nog intenser én leuker maken.


De juiste massagetechnieken

Naast een open communicatie zijn ook de juiste massagetechnieken belangrijk om de opwinding levendig te houden. Wrijf daarom met je handpalmen, gebruik je vingertoppen en maak cirkelvormige bewegingen. Wissel langzame en sensuele bewegingen af met snellere, prikkelende aanrakingen. Variatie zal de spanning beetje bij beetje opbouwen.


Zoek de intieme plekjes op

Naarmate de massage vordert, kun je je aandacht richten op de meest intieme plekken van het lichaam, zoals de borst, buik en dijen. Gebruik kusjes, likjes en zachte bijten om de spanning te verhogen. Ook nu blijft het belangrijk om te blijven communiceren met je partner.


Massagetips voor vrouwen

Partners die hun vrouw willen verwennen met een erotische massage, moeten weten dat vrouwen vaak wat meer tijd nodig hebben om op te warmen. Neem dus de tijd om haar te strelen en te verwennen voordat je de meer sensuele aanrakingen toepast. Luister aandachtig naar haar feedback en bouw rustig op.


Massagetips voor mannen

Partners die hun man willen verrassen met een sensuele massage, kunnen de focus leggen op de gevoelige plekken van hun man, zoals de rug, schouders en billen. Gebruik stevige, maar gevarieerde aanrakingen om de druk en snelheid aan te passen aan de voorkeuren van je partner. Mannen genieten vaak van een wat stevigere massage, maar blijf binnen de grenzen van wat je man aangenaam vindt.


Body to body massage

Een body to body massage is een nog sensuelere variant van een erotische massage. Hierbij gebruiken beide partners hun eigen lichamen om elkaar te masseren. Verspreid massageolie over elkaars huid en beweeg sensueel met je lichamen over elkaar. Dit levert een buitengewoon intieme en opwindende ervaring op.

Naarmate de erotische massage zijn hoogtepunt nadert, is het van essentieel belang om de massage af te sluiten met liefdevolle aanrakingen. Je kunt eindigen met een rustige rug- of hoofdmassage, waardoor je partner zich geliefd voelt.


Ons laatste woord over erotische massages

Een erotische massage is een geweldige manier om de passie in je relatie te herontdekken en een diepere band met je partner te creëren. Het draait allemaal om communicatie, sensuele aanrakingen en het maken van de juiste sfeer. Experimenteer met verschillende technieken en geniet van een zalige massage.