Doggy Style | Tips & Tricks

Doggy style is de favoriet in het bed van veel mensen, en dat vinden wij terecht! Dit standje kan zowel door hetero als holebi koppels uitgevoerd worden en is daarom wereldwijd één van de meest gebruikte seksstandjes.

 

Wat is het doggy style standje?

Bij doggy style ontvangt de partner - die op de knieën gebukt naar voren zit - de penis, dildo of vibrator van de penetrerende persoon die erachter staat of ook geknield is. Als de ontvangende partner een vrouw is, is zowel vaginale als anale penetratie mogelijk. 

Bij dit standje heeft de ontvangende partij (meestal een vrouw) weinig controle over de seks, terwijl de gever meer controle heeft, en dus kan kiezen voor een snelle, diepe of harde penetratie.

Die dominantie voor de gevende partner is ook meteen de grootste reden waarom niet iedereen evenveel houdt van dit standje. Toch kan ook de ontvangende persoon een beetje de touwtjes in handen nemen door de diepte en snelheid van de vrijpartij te bepalen.

 

Waar komt de naam doggy style vandaan?

Waar de naam doggy style vandaan komt heeft eigenlijk weinig uitleg nodig. De benaming van dit standje is simpelweg afgeleid van de manier waarop honden paren en is in de volksmond dan ook meer bekend als 'op z'n hondjes'.

De Latijnse benaming voor dit populaire standje is trouwens ‘coitus more ferarum’ en betekent in het Nederlands 'seks zoals de dieren het doen'. Dat is de verklaring waarom dit standje in veel talen een naam heeft die naar dieren verwijst, maar dus niet in elke taal naar 'honden'

 

Voordelen van het doggy style standje

 • De partner die penetreert heeft bij doggy style een mooi zicht op het lichaam van de ontvangende partner. Ook heeft hij zijn handen en armen volledig vrij. Zo kan deze partner de clitoris, penis of tepels van de ontvangende partner nog eens extra stimuleren met de hand.
 • Voor sommige vrouwen is doggy style het beste standje om de clitoris te stimuleren. Dit omdat de penis van de man (of vibrator diep) diep in de vagina kan stoten, helemaal tot bij de baarmoederhals. Een goede manier om klaar te komen dus!
 • Niet alleen de gever kan de ontvanger extra stimuleren met de hand in deze positie, maar ook de ontvanger kan bij deze positie zichzelf masturberen met de vingers.
 • Ook voor de man is dit standje als gever extra fijn, omdat de eikel zo gestimuleerd wordt en de penis nog dieper naar binnen kan.

 

Enkele nadelen

 • Bij doggy style is zoenen of je partner rechtstreeks in de ogen kijken lastig, waardoor dit standje soms afstandelijk kan aanvoelen. Ontvangers voelen zich in dit standje soms wat nederig door het gebrek aan oogcontact.
 • De ontvanger heeft bij doggy style weinig controle over de penetratie gedurende de vrijpartij, en wordt dus echt door de gever 'genomen' en gecontroleerd. Voor sommigen zit er dus te weinig romantiek in dit seksstandje.
 • Ja, het is waar… Doggy style kan pijnlijk zijn voor vrouwen wanneer de man een buitensporig grote penis heeft, of ook wanneer de vrouw een gevoelige baarmoedermond of anus (bij anaal) heeft.
 • Op z’n hondjes biedt geen directe stimulatie van de clitoris, wat het voor sommige vrouwen moeilijk maakt om klaar te komen in dit standje, maar dat geldt gelukkig niet voor iedere vrouw!

 

Tips voor doggy style

 • Met behulp van een spiegel kan de ontvangende partner de gevende persoon wél zien. Zo kun je oogcontact mogelijk maken, en dus meer romantiek brengen in dit standje.
 • Tijdens het vrijen kan de gever de ontvangende persoon masseren over bijvoorbeeld de rug. Dit kan nog een extra stimulatie bieden boven op de penetratie.
 • Om de ontvanger meer controle te geven in dit standje, kan hij/zij de benen in die van de gever haken. Op deze manier kun je doggy style minder afstandelijk laten aanvoelen
 • Bij het doggy style standje is het gemakkelijk om als extra stimulatie seksspeeltjes te gebruiken. Vooral een vibrator voor de clitoris is een waardevolle aanvulling om beide partners ultiem te doen genieten. 
 • Een glijmiddel voor vaginale penetratie, maar zeker ook voor anale seks, maakt doggy style nog prettiger en meer comfortabel.

 

Variaties op het doggy style standje

Altijd dezelfde posities in bed kan saai worden. Gelukkig bestaan er op doggystyle ook enkele leuke varianten. Ontdek ze hieronder!

 • Het lepelrekje: Beide partners moeten hiervoor knielen. De gever ( de persoon achter de ontvanger ) moet tijdens dit standje met de handen op een hoger oppervlak steunen.
 • Hemelse trap: De persoon die ontvangt moet voor deze variant knielen op een traptrede, terwijl de gever een paar treden lager achter de ontvanger zit en deze hevig langs achteren penetreert.
 • Schildpadje: de ontvanger ligt op zijn/haar buik terwijl de gever daarbovenop ligt met de benen aan weerszijden van de ontvanger gelegd. De gever steunt op zijn armen en penetreert de ontvanger.
 • Terreinverkenning: deze variant lijkt sterk op het 'schildpadje’ maar bij deze moeten de benen van de gever tussen de benen van de ontvanger liggen.
 • Staande doggy style: de ontvanger staat recht en steunt met het bovenlijf op een (keuken)tafel. De man staat daarachter en penetreert de ontvanger van achteren.
 • Hogere doggy: bij deze variant leunt de ontvanger op zijn/haar handen en voeten in plaats van op handen en knieën. Als dit standje met een vrouwelijke ontvangster wordt uitgevoerd, en ze de dijen dichter bij elkaar houdt, wordt haar vagina nauwer.

Zo, nu weet ook jij precies wat doggy style is, wat de voor- en nadelen van dit standje zijn én wat de leukste variaties op dit standje zijn. Veel plezier!