Orgasme uitstellen: de beste tips!

Orgasme uitstellen

Herken je dit? Zit je in het heetst van de strijd en plots is het voorbij. Oeps! Geschat wordt dat ongeveer 30 procent van de mannen tussen de 18 en 60 jaar oud op enig moment in hun leven te maken krijgt met vroegtijdige zaadlozing. Je bent dus niet de enige! Voordat je jezelf beschouwt als een seksuele mislukking is het de moeite waard om te begrijpen dat te vroeg klaarkomen heel normaal is. In dit artikel duiken we dieper in de achterliggende oorzaken. Ook behandelen we een aantal bewezen methodes die helpen het orgasme uitstellen makkelijker te maken.

 

Wat is vroegtijdige zaadlozing?

Vroegtijdige zaadlozing is een bepaalde vorm van seksuele disfunctie die optreedt voordat een man aan de geslachtsgemeenschap begint of minder dan een minuut nadat hij is begonnen. Er zijn geen regels over wanneer de man zou moeten klaarkomen maar als hij zo snel klaarkomt dat er geen tijd is om te genieten spreken we van vroegtijdige zaadlozing. Te snel klaarkomen kan een frustrerende ervaring zijn voor zowel de man als zijn partner. Zodra het vaker gebeurd kan het het seksleven behoorlijk beïnvloeden. 


Onze bestseller tegen vroegtijdig klaarkomen:

Oorzaken van te snel klaarkomen

De directe oorzaak van vroegtijdig klaarkomen is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. In het verleden werd vaak gedacht dat de oorzaak van vroegtijdig klaarkomen puur psychologisch was. Echter, zijn er nu ook een aantal onderzoeken waaruit blijkt dat buiten het psychologische aspect er ook een biologisch aspect meespeelt. 


Een aantal bekende psychologische oorzaken van te snel klaarkomen zijn:

  • Slecht lichaamsbeeld
  • Depressie
  • Stress
  • Je zorgen maken over vroegtijdig klaarkomen
  • Seksueel misbruik

 

Bekende biologische aandoeningen die ertoe kunnen leiden dat een man te snel klaarkomt zijn:

  • Een verstoorde hormoonbalans
  • Een ontsteking of defect aan de blaas of urinebuis
  • Verstoorde balans van stoffen in de hersenen

Nu we een aantal oorzaken van vroegtijdig klaarkomen hebben genoemd is het verstandig om na te gaan of deze voor jou gelden. Indien het wordt veroorzaakt door een biologisch probleem wees dan verstandig en raadpleeg je huisarts. De huisarts zal een behandeling voorstellen waardoor jij binnen de kortste keren van je probleem af bent.

Is je aandoening psychologisch zal het lastiger zijn om het probleem op te lossen, maar wees niet getreurd. Gelukkig zijn er technieken die je kan toepassen zonder dat er een seksuoloog of therapeut voor nodig is. 

 

Orgasme uitstellen door de start en stop methode 

Dit is een veel gebruikte en effectieve manier om je orgasme-timing te trainen. Bij de start en stop methode stimuleert je partner de penis net zo lang tot je bijna klaarkomt. Net voordat je klaar gaat klaarkomen stopt de partner met het stimuleren zodat je weer in controle bent over je orgasme. Dit proces moet je ongeveer 3 keer herhalen. De vierde keer ga je samen met je partner door totdat je een orgasme bereikt. Herhaal deze oefening 3 tot 4 keer per week en je zal zien dat je na een aantal weken veel beter in staat bent om het orgasme uitstellen te implementeren 

 

Orgasme uitstellen door het dragen van een condoom 

Door een condoom te dragen tijdens de seks kan je de gevoeligheid van de penis net genoeg verminderen om je erectie langer te behouden zonder klaar te komen. Er zijn een aantal condooms die verdovende middelen bevatten die de penis minder gevoelig maken. Het is ook mogelijk om deze middelen ongeveer een kwartier voor de seks rechtstreeks op de penis aan te brengen. Bespreek dit uiteraard wel eerst met de huisarts. 

 

Orgasme uitstellen door masturberen 

Door regelmatig te masturberen leer je je lichaam beter kennen en ben je in staat je orgasmes te beheersen. Probeer een aantal keer te stoppen net voordat je je orgasme bereikt. Hiermee train je jezelf om je orgasme uit te stellen. Hoe vaker je dit oefent hoe beter je in staat bent je orgasmes te controleren. 

 

Wees ontspannen

Verschillende onderzoeken hebben geconcludeerd dat bezorgdheid en stress van invloed is op je seksuele prestaties, en kunnen leiden tot versneld klaarkomen. Wil je je orgasme uitstellen zorg er dan voor dat je je niet te veel zorgen maakt over wat er fout kan gaan. Ademhalingsoefeningen en meditatie kunnen hierbij helpen. 

 

Focus meer op het voorspel

Het gevolg van een vroegtijdig orgame is dat de man het gevoel heeft dat hij de vrouw niet heeft kunnen bevredigen. Door meer de tijd te nemen voor het voorspel breng je de vrouw in hoger extase. Wanneer je hierna begint aan de geslachtsgemeenschap is de kans groter op een gelijktijdig orgasme. 

 

Orgasme uitstellen door middel van afleiding

Als je opgewonden bent en je hoogtepunt naderd, neem dan een diepe teug adem en denk even aan wat anders. Let wel op dat je niet te lang aan iets anders denkt, hierdoor zal de erectie volledig verzwakken, dat is uiteraard niet de bedoeling. 

 

Orgasme uitstellen door bekkenbodemoefeningen

Door het trainen van je bekkenbodem kan je de spieren versterken die de blaas ondersteunen die het orgasme mogelijk maken. Een goede oefening is om tijdens het plassen jezelf aan te spannen en 10 seconden lang je urinestraal op te houden. Vervolgens begin je weer met plassen. Probeer dit elke dag een aantal maal te oefenen en je zal merken dat je meer in controle bent over je lichaam. 

Vergeet vooral niet dat goed worden in seks een skill is. Het leren uitstellen van orgasmes kan tijd kan kosten. Maar je zal merken dat oefening kunst baart. Zodra je merkt dat het niet aan het verbeteren is zoek dan hulp bij een professionele seksuoloog of raadpleeg je huisarts. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen