Hoe werkt de erectie van een man?

De bloedstroom naar je penis begint zodra je seksueel opgewonden raakt. Zenuwsignalen van je hersenen zorgen ervoor dat de spieren in de slagaders van je penis zich ontspannen. Hierdoor stroomt er meer bloed naar je penis. De verhoogde bloedstroom maakt je penis stijf en hard. De aderen in je penis laten vervolgens het bloed uit je penis wegstromen. Hierdoor wordt je penis weer kleiner en zachter.

De detumescentie

Wanneer de seksuele opwinding van een man afneemt, vermindert de bloedtoevoer naar zijn penis en vervaagt zijn erectie. Dit proces wordt detumescentie genoemd. Hoewel het misschien niet zo merkbaar is als de aanvankelijke opwinding, kunnen sommige mannen een gevoel van verlies of droefheid ervaren wanneer hun erectie verdwijnt. Voor veel mannen is dit gewoon een onderdeel van de seksuele ervaring en is het niets om zich zorgen over te maken. Als een man echter voortdurend moeite heeft om een erectie te krijgen of te behouden, kan dat een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen of emotionele problemen die moeten worden aangepakt. Als u zich zorgen maakt over uw vermogen om een erectie te krijgen of te behouden, praat dan met uw arts. Hij of zij kan u helpen bepalen of er sprake is van onderliggende aandoening.

Diverse types van erectieproblemen

Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Dit kunnen lichamelijke, psychologische of een combinatie van beide oorzaken zijn. Het is belangrijk om de oorzaak van uw erectieprobleem te achterhalen, zodat u de juiste behandeling kunt krijgen. Enkele veel voorkomende oorzaken van erectieproblemen zijn:

 

Lichamelijke oorzaken:

-Bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk of aderverkalking

-Verwonding van de zenuwen of bloedvaten die de erectie regelen

-Bijwerkingen van bepaalde medicijnen

 

Psychologische oorzaken:

-Angst, stress of depressie

-Relatieproblemen

-Prestatieangst of angst om seksueel te falen

 

Erectie en ouder worden

Erectiestoornissen zijn een veel voorkomend probleem, vooral bij oudere mannen. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder lichamelijke en psychologische problemen.

Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar waarmee je de erectieproblemen kan behandelen. Deze behandelingen bestaan uit medicijnen, therapieën en veranderingen in levensstijl. Ook zijn er erectiepillen beschikbaar die een handje kunnen helpen met het verkrijgen van een erectie

Met het ouder worden, neemt de kans op erectiestoornissen toe. Dit komt omdat veroudering kan leiden tot veranderingen in het lichaam die de seksuele functie kunnen beïnvloeden. Zo kan het ouder worden leiden tot een daling van het testosterongehalte. Testosteron is een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de seksuele functie.

Veroudering kan ook andere gezondheidsproblemen veroorzaken die kunnen leiden tot erectiestoornissen. Deze omvatten hart-en vaatziekten, diabetes, en prostaatkanker.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen